Dedem

Coen van Dedem
van-dedem-fotoVoor Coen’s bio lees

De keukendeur in mijn ouderlijk huis ging alleen ’s avonds op slot. Overdag was die open en stapten mensen naar binnen en riepen: “Volluk”. Vertrouwen was vanzelfsprekend.

Later leerde ik in projecten dat een gebrek aan vertrouwen elke vorm van (interdisciplinaire) samenwerking ontwricht. Grote ingewikkelde projecten in de pensioenen rondden we met veel plezier en hard werken, in onderling vertrouwen en duidelijke doelstellingen, succesvol af. Ingewikkelde dingen samen doen vind ik leuk en leert me telkens weer dat verschillende invalshoeken nieuwe inzichten opleveren.

Nauw betrokken bij de ontwikkeling van beleidsondersteunende rekenmodellen ontdekte ik de kracht van de scenario analyse en hoe dit de kwaliteit van de besluitvorming versterkt. Voeg daar een multi disciplinaire aanpak en onderling vertrouwen aan toe en het wordt echt een feest.

Met leren denken en analyseren tijdens mijn studie rechten in Utrecht is de basis gelegd voor een serie van uiteenlopende banen, rollen en functies. Veranderingen, (strategische) lijnen uitzetten en samenwerken in teams vormen daarin de rode draad.

Breng rust in de dagelijkse hectiek om met die rust ruimte te creëren. Die ruimte geeft een andere blik op de werkelijkheid en daarmee zicht op nieuwe mogelijkheden.

Vertrouwen is voor mij leidend omdat het mensen verbindt en daarmee vreugde, samenwerken en succes brengt. Integriteit is een belangrijke bouwsteen voor vertrouwen en met het inrichten van de Governance ontstaat een kader waarin onderlinge afspraken worden vastgelegd.

Zie ook: Coen van Dedem als coach

Linkedin